Zoektocht in een drukke wereld


“Ik schrok omdat ik zo goed begreep waarom het meisje in de docu die ik bekeek zichzelf van leven beroofde!”

Aron (22) ging naar de universiteit om psychologie te studeren in Utrecht. In Havo 4 was hij blijven zitten omdat “z’n hoofd vol zat” maar op de universiteit liep hij echt helemaal vast: “Ik zag een docu waarin een meisje zo depressief was dat zij een einde aan haar leven maakte. Het beeld, daar waar dit meisje was, was hetzelfde beeld als waar ik op uitkeek, ik zag de flat waar zij vanaf gesprongen was! Ik schrok, maar ik schrok er nog meer van hoe goed ik het begreep… ik kon me heel goed voorstellen waarom dit meisje een einde aan haar leven maakte!”.

Als student psychologie dacht Aron veel na over het leven en allerlei vragen en andere wereldbeelden hielden hem bezig. Ondertussen liep het helemaal niet lekker met hem. Aron wist dat hij op zoek moest naar hulp en sprak een coach. Hij stelde Aron de vraag waarom hij de studie psychologie deed en wat hij echt leuk zou vinden om te doen. “Het papiertje was voor mij belangrijk maar voor mijn gezondheid, de rust in mijn hoofd en het plezier in werken, heb ik besloten om mijn hart te volgen: en ik ben nu lekker met mijn handen bezig!”, lacht hij. Aron zit nu in het 2e jaar van de opleiding tot timmerman. “Ik geniet van wat ik maak en ben op een praktische manier bezig waardoor het niet in je hoofd blijft hangen, en de ‘deur kan dicht’ als het werk klaar is.” Nu hij ruimte in zijn hoofd heeft gekregen om nieuwe dingen te leren, speelt Aron ook gitaar en tekent hij graag.

Lees zijn verhaal verder op Opkijken.nl 

Aron stapte als ‘oefencliënt’ bij mij binnen en wilde zijn verhaal delen toen dit zwart op wit stond. Opkijken.nl heeft dit artikel opgenomen in het Themadossier ‘Samenwerken in geloofsgroei‘.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *