Niet klagen maar dragen?!

‘Niet klagen maar dragen en bidden om kracht’… dat werkt goed als je iets voelt wat je niet wilt voelen, als je een innerlijk conflict wegstopt om met een pokerface door te kunnen gaan.

“Het is niet anders… we maken er maar het beste van”, hoor ik dan. En ik zie een emotieloos gezicht met ogen zonder glans en vooral: vervlakking. Maar gevoelens die in jou voelbaar zijn, willen erkend worden en ruimte krijgen! Daarom raakt het me als zelfs gezonde stemmingswisselingen van jonge mensen de kop ingedrukt worden. Nare ervaringen van verlies of frustratie worden dan niet verwerkt en gereguleerd. Als zij zo’n innerlijke strijd los laten, treedt er meestal vanzelf herstel op maar nu ontstaat vervlakking en somberheid. Een verdrietige of eenzame stemming die niet overgaat. Van een emoij met een neutraal gezicht naar die met een uitdrukkingsloos gezicht.

In deze coronatijd tref ik vooral “neutrale smiley’s”, sowieso voor het beeldscherm. En ik hou mijn hart vast voor wat komen gaat…

‘Ik noem u onophoudelijk in mijn gebeden. En altijd vraag ik dan of God mij de gelegenheid wil geven eindelijk naar u toe te komen. Want ik verlang ernaar u te ontmoeten en u te laten delen in een geestelijke gave, om u te sterken, of liever, om door elkaar bemoedigd te worden: ik door uw geloof en u door het mijne.’ (Romeinen 1:9b-12)

Woorden van de grote Paulus die trouwens eerst zichzelf noemt als degene die bemoediging nodig heeft. Hij wil graag naar Rome, maar dat gaat niet, en daarom schrijft hij een brief over wat hem bezighoudt. Schrijven werkt en bemoedigt.

We hebben een Bijbel volgeschreven ‘live-changing’ woorden waarmee God ons bemoedigt. Zijn naam is JHWH, wat betekent: Ik ben er voor jou. Dankzij Zijn Zoon Jezus, die met de dood voor ogen in Getsemané de bemoediging nodig had van zijn discipelen, – ze hoefden er alleen maar te zijn-, is Onze Vader altijd bij ons!

Vertel Hem hoe jij je voelt, blijf niet binnen(in) zitten, ga naar buiten en schrijf Bijbelteksten op die jou bemoedigen of inspireren. Maak een mooi boekje of schrijf dit op kaartjes en stop die in je portemonnee, agenda of hang deze in huis zodat je er elke dag aan herinnerd wordt.

Wil je wel maar kun je het gewoonweg niet onder woorden brengen?
Neem dan contact op met Time For Tribe.
Lees ook: Tribe-writing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *