Bij de Dokter

“De beste doktoren ter wereld zijn dokter Matig, dokter Rustig en dokter Vrolijk” en met dit citaat van Jonathan Swift open ik mijn vakantiegroet. In de corona-maanden piekte het freelance schrijfwerk maar de Tribe-coaching heeft ondertussen ook de (boks)handschoen weer opgepakt! Ik ben dankbaar voor de mensen die ik als persoonlijke coach mocht en mag begeleiden want het maakt me klein als ik zie hoe groots God, dé Dokter, werkt!

Hij zei het al tijdens de Exodus toen Hij het volk Israël voorzag van water en adviezen (Ex. 15:26): “Ik ben uw Heelmeester”, en ook Zijn Zoon Jezus laat het weten: “Gezonde mensen hebben geen dokter nodig, maar zieken wel (Marcus 2:17).” Maar heb je God eigenlijk wel nodig en is geloven nog wel relevant in een rijk, westers land?

Wel als je merkt dat je zinloosheid of leegte ervaart… en dit met ‘teveel’ probeert op te vullen. Of als de rust ver te zoeken is omdat je verdwaalt in je eigen leven of onrecht ervaart. Je wordt somber omdat jij je schuldig voelt, tekort schiet en niet vrolijk wordt van wat er allemaal gebeurt…

Herkenbaar? Je bent niet de enige… Niemand ontsnapt aan gebrokenheid of lijden en de dokteren Matig, Rustig en Vrolijk zijn hard nodig. Deze drie zijn vertegenwoordigd in dé Dokter die er wil zijn voor mensen die een uitweg zoeken; Hij is er voor iedereen. En ik hoop na mijn vakantie weer veel mensen te mogen verwijzen naar die Dokter.

Ik wens jullie allemaal een gezegende vakantie, met een gezond portie genieten, heerlijke rust en een heleboel vrolijkheid, uit Gods hand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *