Open up

“Verdriet uiten is geen teken van zwakte, maar erkenning dat er iets gebeurd is wat te zwaar en te groot is voor ons hart”, zeg ik een schrijver na, als ik een tissue aanreik. Juist deze week wordt iedereen en in het bijzonder jongeren in heel Nederland opgeroepen open te zijn over psychische problemen. En zij, een jong, mooi maar verdrietig meisje, vertelt mij hoe donker het soms kan zijn.
 
1 op 7 jongeren wereldwijd heeft psychische problemen! Dat bleek uit een onlangs verschenen onderzoek van Unicef: On My Mind. Unicef stelt dat de gezondheid van een hele generatie onder druk staat en vindt dat dat niet meer kan worden genegeerd. Bekijk hier een interview met Esther Polhuijs over dit rapport.
 
“Uiteindelijk word ik er sterker van, he?!”, snift ze. Maar we worden er alleen sterker van als we moed en geluk hebben en er meelevende, warme mensen in de buurt zijn die ons op het goede moment een bruikbaar toekomstperspectief bieden. Anders blijft er vaak iets heel erg zeuren…
 
‘Geef woorden aan je verdriet;
verdriet dat niet uitgesproken wordt
overvraagt het hart en doet het breken’
(SHAKESPEARE, MACBETH)
 
Openup campagne: Praat erover, en laat ook aan anderen zien dat jij openstaat voor het verhaal van een ander! Lees meer over deze week rond de Landelijke Dag Psychische Gezondheid.
 
En nee, een christen heeft geen antwoord op alle vragen, maar wel genoeg antwoord om het met die vragen uit te houden!
Ook ‘uithoudingsvermogen’ nodig?
Neem contact op met Time For Tribe, info@timefortribe.nl / 06 27525072.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *