Door de kracht van Uw genade

“Zwak zijn is geen optie! De maatschappij verlangt dat nou eenmaal, maar God toch ook?! Je moet je talenten gebruiken…”, maar hij, de jongeman tegenover me, voelt zich zwak, wat heeft hij nou te bieden. “Ik ben gewoon een mislukkeling”, zucht hij.
In Gods koninkrijk worden talenten gewaardeerd. Maar zwakheid, zware tijden en moeilijkheden laten juist Gods genade zien…
We pakken de wapenrusting uit Efeze 6 erbij en zetten de ‘helm van de verlossing’ op. Dat doen we door tijdens het boksen te letten op onze verdediging; handen op kin-hoogte en ellebogen dicht bij het lichaam. De stoten worden geblokt en we incasseren ze met onze handschoenen. Negatieve gedachten worden geweerd. Deze ‘metafoor’ werkt en maakt vrij.
We putten uit een enorme bron van genadekracht. Wij, zwakke mensen, kunnen geestelijk heel sterk zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *