Het leven kan een cirkel zijn

Ik lig in een vreemd bed en ontwaak langzaam. Ik hoor een bekende stem. Het is de stem van mijn zoon Johan die zachtjes zegt: “Ik breng mijn vader naar het hospice maar ik kom niet meer terug. Ik weet dat hij goed wordt verzorgd.”

De man is een doodzieke kluizenaar die in het Hospice ’t Huis de Pastorie wordt opgevangen. Hij is eenzaam en zwerft vaak maar wat rond. Maar nu vindt hij rust, open armen en een thuis in het hospice. Zijn zoon Johan heeft hem binnengebracht…


Zo begint een van de vijf verhalen van het verhalenbundeltje ‘Het leven kan een cirkel zijn’, gemaakt ter ere van het vijfjarig jubileum van dit hospice. Marieke Postma heeft als coördinator van het hospice aantekeningen gemaakt van mooie en verdrietige momenten. En Mariska Kloppenburg mocht deze aantekeningen uitwerken waardoor een bundeltje is ontstaan van momentopnames in een huis waar de laatste dagen een gouden randje krijgen.

Wil jij momenten uit jouw leven delen, ermee aan de slag en aantekeningen omzetten in verhalen… maar weet je niet hoe? Neem dan contact op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *