Pak de handschoen op

“Ik… doe… er… toe!” Bij iedere klap op de bokszak zie ik haar rug rechter worden en haar blik wordt vastberaden als ze haar linkse en rechtse directe stoten opschroeft. “Hoeveel procent geeft je nu?”, vraag ik. “30 procent”, zegt ze “maar… ik kan meer!” en ze stoot met volle overtuiging tot ze rode wangen krijgt en het tijd is om terug te gaan naar de tafel. Als we aanschuiven vertelt ze me meer over haar klasgenoten die minachtend gniffelden zodra ze antwoord gaf als de leraar haar iets vroeg. En daar bleef het niet bij: duwen, tas afpakken, briefjes op de rug… Het maakte haar stil en ‘onzichtbaar’.

Door de TotalBalancemethode te combineren met werkvormen zoals het boksen, kruipt ze uit haar schulp. Ze pakt de handschoen op en gaat de confrontatie aan. En het maakt mij klein en dankbaar dat ik met haar mee mag reizen door het verleden naar het heden. Dat ik haar al zie opbloeien na een paar sessies. Ze is een prachtige vrouw die in het licht van haar Schepper de wapenrusting uit Efeze 6 oppakt. Ze laat zich niet langer kleineren door gebeurtenissen uit het verleden en haar eigen gedachten. De brandende pijlen doven en de waarheid wordt als een gordel omgedaan. Ze wordt gezien en blijft rechtop staan als we samen verder ‘boksen’!

Meer weten over de TotalBalancemethode of de combi met boksen? Neem een kijkje op mijn site: www.timefortribe.nl. En neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *