DISC EN DRIJFVEREN

DISC is een instrument om inzicht te krijgen in gedragsvoorkeuren. En dat is belangrijk. De basis van persoonlijk en professioneel succes ligt namelijk in het kennen van jezelf, het begrijpen van anderen en in het bewustzijn van de impact van je acties en gedrag op anderen.

Jij vult bij Time for Tribe een mini DISC test in als we aan de slag gaan met de TotalBalancemethode. Maar sinds een paar maanden is het mogelijk om ook een uitgebreide test te doen omdat ik gecertificeerd ben als DISC en drijfveren specialist. Eén of beide testen vraag ik tegen inkoopsprijs voor je aan en samen nemen we de rapportage door. Maar waarom (ook) een drijfverentest?

Drijfveren beïnvloeden gedrag en actie en kunnen worden beschouwd als een enigszins ‘verborgen’ motivatie, omdat ze niet direct waarneembaar zijn. Inzicht in je drijfveren helpt je om erachter te komen WAAROM je bepaalde dingen doet. Drijfveren bepalen in belangrijke mate wat we belangrijk vinden in het leven en in wat voor situaties we geneigd zijn om in actie te komen.

Waar gedrag iets zegt over de manier waarop je reageert en handelt (bijvoorbeeld doortastend of meer afwachtend), geven je drijfveren de reden aan en bepalen ze in belangrijke mate de richting van je gedrag. Om goed te kunnen functioneren, is het van essentieel belang dat je drijfveren matchen met je werkzaamheden. Dit stimuleert je passie, vermindert vermoeidheid, inspireert je en zal je motivatie verhogen!

Meer informatie?
Neem contact op: 06 27525072

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *